Drop Here 1st~

Santai : Asyik Membaca, Jom Melihat

Assalamualaikum w.b.t

Malam ni aku rasa bosan lak nak buat entry, penat dah tangan aku menaip..haha...actually tak ada idea sangat, so td aku google-google jap dan terjumpa gambar-gambar yang menarik yang ingin aku kongsikan dengan korang. Apakah gambar itu?? Jom lihat~




1. Berapakah kaki gajah tersebut?? 4, 5, 6 ataupun 7??


2. Dari gambar botol diatas, apa yang korang nampak?? hehe...aku tahu korang nampak 2 pasangan kan?? tapi ada yang tersirat, tengok betol-betol ^^. Dah tahu, habaq mai...
3. Gambar ni korang nampak apa?? eskimo atau seorang lelaki??
4. Dalam gambar ni ada 3 wajah, apakah ia?? Aku tak mau bagi tau..tenung sendiri, dah tau bagitau aku..hehe~ ^^

5. Disini ada dua pesonaliti. Apakah dia ^^

6. Tangga ni, tangga berada dibawah atau diatas?? ilmu isometri  diperlukan,  tapi  tak perlu pun, hanya mata yang power..^^

8. Powerkah  mata anda?? garisan ini kelihatan seperti senget kan?? percayalah ia semua lurus!!

Cuba teka, yang mana paling tinggi...^^


Lastly, korang tengok gambar ni dan undur ke belakang 15 kaki dan korang akan nampak wajah seorang wanita. Really?? Yup! ^^


p/s: Siapa dapat tenung dengan betul semua ni memang mata korang power, kalau tak tahu sangat baru tanya aku, tapi tu kalau betol-betol ramai yang tak tahu..hee~


credit to: 123opticalillusions.com
                 coolopticalillusions.com

9 comments:

fatynadia said...

surrender.. hampir buta mata ini dibuatnya.
pinjam spek!

10jarijemari said...

haha...nah amek ni..=p

amira said...

gmbo 2 nmpak ikan...
gmbo 4 de permpuan,lelki bermisai n 1 lg xsure la..hehhe
yg len pun xsure..heh

amira said...

yg 5 tu gmbo prmpuan dri tepi n belkang ke??hehhe men hentam jer nie...mcm jwb exm plak..

10jarijemari said...

amira~ nice try, dah betul tapi xcukup tepat..=)

ziema cindalena said...

kaki gajah ade 1..

za petrelli said...

knape ak x leh jwab semue soalan ko ni/ benci ah.. nak bunuh diri la cenggini. keh3

kai azmier said...

bagos gak ni.. latihan untuk mata malam2 gini.. haha

10jarijemari said...

za~ jgn la sampai membunuh..amek magnifier...bar nmpak..hee~
kai~ bagus kan?? hahaha~