Drop Here 1st~

Petua : Mahu Air Mani Banjir?

Assalamualaikum w.b.t


Apakah itu air mani?? tahukah anda air mani itu apa?? Air mani ialah campuran cecair dari pundi prostate,pundi seminal,pundi cowpers,pepundi dalam salur kencing,cecair dari pundi epidimis dan sperma dari kilang sperma. Erti kata lain kalau kena ni maunya sakit 9 bulan  beberapa hari tapi lelaki kena memang takda kesan.

Ada 10 cara dapat membantu meningkatkan isipadu air mani korang,antaranya :-

1) Kurangkan bersetubuh a.k.a jimak, sebab lagi kerap korang mencapai ejakulasi, isipadu air korang akan makin berkurang dan cair macam air paip. Macam nak sejukkan air dalam petil a, kena tunggu dulu baru air tu sejukkan.Kalo nak mantap, selangkan tiga hari baru padu, berdesupp!

2)Bagi mereka diluar sana yang perokok tegar, tak kesah la hisap paip elektronik tu ke tak pun rokok buatan sendiri ke same je effect die. Tabiat ni dapat merendahkan tahap hormon testosterone yang amat penting untuk fungsi optimum biji yang menghasilkan air mani a.k.a zakar korang. Ini termasuk juga mereka yang kuat minum air-air keras.

3)Buatlah latihan atau senaman secara berkala seperti latihan kemut atau senaman kegel iaitu mencengkam otot lantai pelvis dan otot pembukaan najis dan lubang kencing. Agak-agak tak tahu ape die kemut, satgi kat toilet nk berry korang akan tahu bila kemutan akan berlaku, naise! 

4)Makan makanan berkhasiat yang mengandungi kurang lemak,tinggi khasiat protein,sayur-sayuran dan kekacang.Semua itu sesuai untuk kesihatan sperma dan kandungan air mani.Kurangkan makanan pedas dan berempah. Jangan nk asyik makan sedap je mengabaikan sayur-sayuran. Bagi aku sape yang tak makan sayur ni pondan! haha...bukan mati pun malah bagi korang power lagi! agree?

5)Elakkan biji a.k.a buah zakar terdedah kepada kepanasan.Kepanasan menjejaskan kilang sperma.Pakai seluar dalam longgar seperti seluar pendek “boxer” sebab underwear yang ketat akan menyenakkan telur kalian semua nak pakai biar kena pada masanye kalau kat rumah tu biarkan ia bebas dengan memakai kain pelekat bersahaja. Sauna ke ape better jangan lama-lama sangat, karang masak lak.

6)Kurangkan berat badan jika didapati meningkat.Peningkatan lemak perut mengganggu kestabilan hormone testosterone. Kalau rasa macam nk boroi tu better la kurangkan, tapi bagi aku boroi tu seksi, agree?

7)Belajar mengurus tahap tekanan secara positif melalui yoga dan bertafakur kerana tekanan memberi kesan negative kepada kesihatan badan. Fikiran yang serabut akan menyebabkan anak-anak kalian pun serabut. Chill dude!

8)Dapatkan urutan badan yang menyegarkan supaya otot selesa dan badan tenang serta mudah berinteraksi secara seksual dan memberi isipadu air mani yang lebih.

9)Makan makanan tambahan dan herba yang dapat membantu meningkatkan isipadu air mani dan bilangan sperma seperti madu,telur ayam kampung dan buah badam.Kekacang juga membantu meningkatkan sperma,zink dapat memantapkan kilang sperma.Herba tongkat ali terbukti berkesan dalam meningkatkan hormon testosterone dan DHEA yang secara langsung dapat membantu memantapkan pundi serta kilang sperma.Semua ini boleh didapati di kedai jamu,pasaraya dan farmasi. Pastikan ubat-ubatan yang diambil itu mendapat kelulusan kementerian kesihatan, jangan sebab nk kuat dan banjir korang main sebat je ubat-ubat tu, karang jadi lain sape susah? nak pakai lame bro..



10)Lakukan hubungan seksual sebelah pagi atau petang kerana ketika itu mudah mengalami pemanasan yang dapat membina kecerdasan pundi yang menghasilkan air mani.Jika lakukan seks sebelah malam,tahap keaktifan badan menurun dan rangsangan kurang,jadi pengeluaran air mani juga kurang.  



Perempuan Suka Usha Lelaki??

Assalamualaikum w.b.t

Selalunya lelaki memang suka sangat usha perempuan, yelah perempuan ni kan dah dijadikan sebaik-baik perhiasan di dunia ini, bagilah macam mana pun perempuan tu, yang simple ke, yang bertutup litup ke, memang lelaki akan usha punya, yang seksi? lagilah..memang xlepas mate memandang.. ala lelaki kat luar sane tu toksah nk cover la...silap-silap korang pun basah gak kan tengok awek-awek berdahi licin..

tapi sini aku taknak cite laki usah perempuan tp nak cite sikit pasal perempuan yang usha laki lak, ape yang dorang si gades-gades ni suka sangat usha.

Kekemasan


So far ape yang aku tgk perempuan ni memang mementingkan kekemasan, first impression kan, kalo first time pun tgk dh semak kepala, memang tak la nk layan kan, kadang tu tak hensem pun mamat ni, tp disebabkan kekemasan pakaian die, teratur je, well, boleh bg chance la kot.

Kesadoan



Sekarang ni memang tak dinafikan ramai rata - rata lelaki menginginkan badan yang sado, well perempuan pun nk gak ade abe-abe yang sado ni disisi mereka almaklum abang sado ni mesti selalu bersenam selalu berpeluh, kalo tgk mau basah kerang-kerang awek kat luar sane, satu lg perempuan akan lebih secure,kot...yelah sado = tough = orang pun gerun nk kacau awek ko tuh, tapi kalo pengecut gak,potong biji bg anjing la.

Kebijaksanaan


Ni satu perkara yang kalo perempuan bijak die akan pilih abam - abam yang bijak pandai. Kalo pandai ni macam - macam yang die buat pasti kita akan kagum, yelah ape yang dibuatnye tidak salah, keputusan yang dibuatnye pasti tepat. Lelaki yang bijak adalah lelaki yang boleh handle awek-awek die dengan bijak.

Keseronokkan


Perempuan paling suka lelaki  yang pandai buat dorang gelak, walaupun kadang - kadang tu aku dengar ade mamat ni buat lawak, alahai ak rase macam bodoh je lawak tu, nk gelak pun macam nk menangis ade la, tp tgk awek die gelak terbahak- bahak sampai nk cirit berguling-guling mintak penampar silap-silap basah sekali ape. Perempuan suka orang yang boleh die gelak sampai basah, maksud aku happy okey

Kekayaan


Ha ini paling power, walaupun kadang-kadang tu ko tak hensem,ko serabut, ko sengal-sengal ubi tp kalo bab ni ko ade, no hal bro, sape-sape mostly mesti ko leh tackle punya. Perempuan yang tgk benda ni ade dua perkara, sama ada nk kikis atau sebagai perancangan masa hadapan yang cerah. Orang kate duit bukan segala-galanya, tp cube bagitau aku sape yang muram bila diberi hadiah lamborghini elemento?? kalo ade please aku nak jumpe.

Penjelasan atas ni aku buat berdasarkan ape yang aku nampak dan alami, ade je perempuan yang tgk dari aspek lain, just pandangan aku jer.


Lawak : Belalai Gajah


Seorang lelaki yang badannya gendut naik keretapi. Penumpang pada ketika itu sangat penuh maka lelaki gemuk itu terpaksa berdiri. Tiba2 die berasa ada yang menyondolnya lalu lelaki itu pun melihat ke belakang. Ooo… ada seorang ibu hamil sedang berdiri. Melihat wanita hamil itu maka lelaki gemuk itu bertanya…

Lelaki Gemuk :Hai, akak bunting ya?
Ibu Hamil : Takdelah! Sudah tahu tanya lagi. (kata wanita itu yang kesal dengan cara lelaki tersebut bertanya).
Lelaki Gemuk : Isinya orang ya kak?
Ibu Hamil : Ya! (dengan nada bengang lalu dia pula bertanya), Encik pun bunting ya?
Lelaki Gemuk : Ya! Hahahahaaa!!!
Ibu Bunting : (kerana berasa jawapan lelaki itu tidak sopan, die bertanya lagi), Isinya orang ya?
Lelaki Gemuk : Bukan, isinya anak gajah! Hahahaa!!
Ibu Bunting : (Terkejut, lalu ketawa juga, hahahaa)
Lelaki Gemuk :Laa kenapa akak ketawa?
Ibu Bunting : Oh isinya anak gajah ya, patutlah belalainya terkeluar. (sambil menunjuk seluar lelaki yang lupa dikancing)

~10jarijemari~

Lawak : Fotosintesis



CIKGU: Along, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?

ALONG: Untuk mencari makanan, cikgu.

CIKGU: Bagus, sekarang giliran Neena pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?

NEENA: Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.

CIKGU: Pun bagus jugak. Sekarang giliran Din pulak. Apakah tugas daun pisang?

DIN : Untuk membuat "tapai" cikgu..

CIKGU: Uiii, lagi bagus. Sila diri atas meja sampai tamat waktu kelass!

~10jarijemari~


Lawak : Janda Hilang Pedoman


Salmah seorang janda yang mempunyai anak perempuan tunggal berusia 6 tahun, sejak kematian suaminya,kehidupanya tidak terurus, makan minum pakai tidak menentu sehingga anak perempuannya tidak berbaju adakalanya.

Sedang seronok anaknya bermain pasir ,(mcm biasa x pakai pape). Kebetulan, lalu Usop seorg duda kaya dikampung itu, kerana terkejut melihat anak salmah..

Usop: oi budak mana baju??ei.. malu…mak mana? Nah2.. RM 20. Soh mak beli baju tau!!

Anak salmah pulang dan mencrita segalanya sambil mghulur wang RM 20, salmah sunggguh terkejut dan seronok..(xpasal2 dapat RM 20).. Salmah: hurmm kalo aku xpakai pape, mesti dapat RM200..hehe..

Waktu yg dituggu, salmah menuggu usop lalu,dirinya sudah pun tidak berseurat benang pun dgn harapan usop akan memberinya wang yg banyak..5 minit pastu usop pun lalu..Usop: fuyo!! Mana baju kamu? Nampak #%$% kamu tu..ow x sanggup aku,..dirimu begitu x terurus..dgn nada sedih + geram melihat salmah yg xpkai pape tu.. lalu usop,, nah! RM 0.20.. Salamah: eh 20 sen je??

Usop: cukuplah ,beli pisau cukur!! 

~10jarijemari~


Lawak : Pemandu Teksi dan Nurse



Seorang Nurse, Ratna menahan teksi. Sedang dalam perjalanan... Pemandu teksi iaitu Feddy asyik memerhati Nurse itu melalui cermin tengahnya..Merasa kehairanan... Nurse itu bertanya...

"Encik.. kenapa encik melihat saya begitu ??"

Feddy tersenyum malu dan berkata...
" Sebenarnya... saya selalu berfantasi....maaf ya... saya sangat ingin mencium seorang Nurse..."

"Oh begitu!! tak der masalah... encik boleh mencium saya.. kalau itu memang memberikan ketenangan buat encik... tapi saya ada syarat iaitu encik mesti masih single" kata Nurse...

Feddy gembira dan berkata...
"iya...iya, saya masih single".

Kemudian teksi itu diberhentikan di jalan sepi... Feddy terus mencium nurse itu selama 10 minit... kemudian mereka pun meneruskan perjalanan kembali.

Tapi feddy menangis teresak-esak sambil berkata...

"Maafkan saya cik... saya merasa bersalah... sebenarnya saya sudah berkahwin".

Mendengar penerangan itu Ratna tersenyum bijak dan berkata...

"Sudahlah encik... tidak ada apa-apa yang perlu di bimbangkan... Saya juga bersalah. Saya juga bukanlah seorang Nurse... saya adalah seorang Mak Nyah yang kebetulan dalam perjalanan menuju ke pesta pakaian beragam"

~10jarijemari~