Drop Here 1st~

Here Come The Newbie!!


Assalamualaikum

Sambil mendengar lagu In-team yang bertajuk stand together ni, sambil pekena air melo panas bancuhan aku ni ditambah pula irama hujan kat luar tu, aku nak perkenal diri aku yang tak seberapa ni. Aku asalnya buat blog ni nak berbisnes kecil-kecilan sikit tp mcm tak menjadi lak...maybe aku tak ade   darah-darah manusia yang berbisnes or malas kot so...xjd lah bisnes nyer...haha...(yelah lahir tahun ular kan, mengular byk la...lol =p). Mesti korang tertanya pekebenda la bisnes yang aku buat ni kan?? bukan menjual dadah atau CD cetak rompak yer adik-adik, haram tu!. Actually aku menjual bundle patung-patung lembut a.k.a softoys la...
Tau x softoys tu ape?? bukan yang tertulis pada item nya 18 tahun ke atas sahaja tu yer...itu pon bahaya dijual leh kene tangkap haha...
softoys ni macam teddy bear la, tp xsemua teddy bear, ade yang bentuk naga,harimau kucing n so on...janji ia lembut...yeahh~  


ni la antare patung-patung lembut aku...hee~

Ok2 melencong lak aku ni haish~ promote lak hee...eheem2...nama ku diberi oleh kedua my laply ma n pa Redha Sarhan Ramli...lahir tanggal 15 Januari 1989 tahun ulalar pukul 8.29 am...waaa....orang bagun tidur je ak pon celik kat bumi ni..hehe...Lahir di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), hospital yang selalu kita dengar banyak entiti2 berkeliaran disitu,selalu ker?? ....hahaha...ngeri kan?? biala, aku pon selamat lahir ke dunia ciptaan yang Maha Esa ini.

Ramai yang baru kenal aku amat payah nak menyebut nama aku...ish..ish..ish...terbelit lidah kadang-kadang aku dengar. Ader yang menyebut rid-ha, ra-dha, rid-ha, ra-do pun ader...urrgghhh~ tension2..tapi tak ape,janji boleh sebut, alhamdulillah,so how to call my name?? Like this Re-Dha...simple as dat...pastu bile dah reti sebut name aku yang uniq ni dengan jayanya mesti nak tau makna nya kan?? aku pon asalnya pelik gak dengan nama aku ni...selalu disebut tp aku sendiri xtau maksud dier,haha...so beriya2 la tanya ma n pa aku ape maksud nama aku tu...bila aku tanya kat depa...depa dengan senang hati jawab '' tu ha...buku nama2 dan maksud, cari sendiri '' dengan muka blur tidak dapat jawapan yang di ingini, ak pon membelek la buku tu cari maksud nama ku ini...
so korang agak2 ape maksud nama aku ini?? cari sendiri kat sini...
korang yang xtau or ragu2 dengan nama sendiri tu pun leh cek kat sini kay...
(penat dah jari nih)
nak tau lagi pasal aku...tanya aku sendiri kay?? xtau nak cite ape lagi pasal aku ni...

anyway this is my 1st try in this new world of blog
dorongan dan tunjuk ajar..amat2 lah aku harapkan..
tanpa korang...apelah blog ini...

peace ^^

1 comment:

iz @ aako89 said...

x sangka,berkecimpung juga ko ngan dunia blog..haha..makin ramai,baru meriah..kui2..bagus bro,bagus..