Drop Here 1st~

Lama Kau Single??

Assalamualaikum w.b.t
Ni nak citer sikit...



Menjadi seorang yang single memang sangat seronok. Korang bebas melakukan apa saja, pergi mana nak pergi, senang kate lantak kau lah nak buat ape-ape pun. Tetapi mempunyai kebebasan seumpama ini akan merubah lelaki, biasanya bukan perubahan yang baik. Tabiat buruk seorang bujang akan segera menjadi kebiasaan dan kau akan kehilangan motivasi atau lebih teruk lagi ketajaman akal kau. Menjadi single terlalu lama adalah kitaran menurun yang menjadikan seorang lelaki itu sedih, keseorangan dan gersang.





1. Perasan semua awek suka pada kau


i'm cool~
-Bila awek lalu sebelah dan senyum kat kau mulalah perasan diri hensem, ego pon membuak-buak. Walaubagaimanapun, menjadi single untuk masa yang terlalu lama ini membuat kamu terlalu konfiden. Kau ingat awek tadi senyum sebab kau memang hensem, tapi cuma gelakkan gaya selekeh kau atau cebis cili yang terlekat dicelah digigi kau masa makan tengah hari, haha..watdehek~


2. Membina tabiat makan yang tidak elok


pic from google
-Sangat susah untuk seseorang itu untuk memasak dan adalah sangat mudah untuk terikut gaya makan orang bujang yang kurang sihat dan kadang-kadang menjijikkan. Jika dapur kau penuh dengan Mee Maggi atau lain-lain makanan segera sahlah kau dah lama single. Ataupun kau asyik makan kat luar je.


3. Kau banyak sangat main games


-Counterstrike? DOTA (Dunia Orang Tiada Awek)? FIFA 2009? WOW? Semuanya termasuk dalam senarai. Mengisi masa lapang kau dengan bermain games adalah salah satu pilihan baik. Mungkin bila kau dah ada awek nanti kau dah tak mahu main games lagi. Tapi kalau main games berjam-jam sampai ke pagi adalah tak elok untuk tubuh badan dan minda kau dan rosakkan peluang kau nak berawek. Siang dah tidur, malam main games, bila nak usha gal?


4. Kau meluahkan perasaan dekat perempuan


-Apa lagi tanda yang kau telah terlalu lama single? Kau menjawab pertanyaan kecil kawan perempuan kau seperti “Camne life skang?” dengan bebelan emosi panjang mengenai hidup single kau yang keseorangan. Makcik tukang cuci pun tahu kesian kat kau yang sedang desperate nak berawek.


5. Kau mula stalk awek lama kau


-Terima kasih kepada internet, ringkasan hidup hampir setiap orang mudah dicari hanya dengan meng-google nama mereka. Disuatu lewat tengah malam kau sedang menaip nama ex-girlfriend’s kau di kotak pencarian demi nak usha-usha apa dia tengah buat dengan harapan bunga cinta berputik kembali. Terbaru, dengan adanya Facebook dan Friendster lagi senanglah kau nak buat kerja stalking nie. Hey hey sudahlah, pergilah lepak mana-mana usha perempuan lain.


sape-sape yang terase tu, cepat-cepatlah cari awek yer...^^

sumber : www.ohbulan.com

9 comments:

Sephi Sephia said...

Ermm...bahaya kot single lama-lama rupanya?

10jarijemari said...

tula...bahaya la kot..huhu~

fatynadia said...

azam 2011 memang nak cari boipren! hahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahhahaha

10jarijemari said...

saya bole jd calon?? ^^

srikandi mie said...

hehee~pernah single setahun,..;p

besttttt woooo~macam macam boley buat,..especially sembang ngn mane mane lelaki,..muahahhahaaa~~;))

10jarijemari said...

srikandi~lame tu..hihi...xpe2 enjoy dulu ^^

little black dress said...

hahaha..
yeah..berdua lebih baik..
=P

ain dzaya said...

ahkzz..yg last skali tu ta le blah wehh..
tacing skett...

http://aindzaya.blogspot.com/2010/12/aku-nak-kawin-mak.html

cik said...

knape sy xmcm tu pon..haha..single n i'm happy being like this~~(",)
-afiza-