Drop Here 1st~

Love And Clash

Aku Dan Clash

            Bercinta memang seronok, yang busuk boleh jadi wangi kot..haha.., tetapi apabila putus cinta ia cukup memedihkan hati, wangilah macam mane pun, busuk juga...kan..kan..kan..?? Hari – hari yang indah dan mesra bersama dengan si dia tiba – tiba menjadi suram dan amat membosankan demikian penangan akibat putus cinta, arrggghhh...~

            Tetapi perlukah saban hari korang berendam air mata atau berkurung dalam bilik? eh~ mestilah...i sayang die..mana tau nangis-nangis ni dia datang balik kat i.. teett! For guys, perlukah menghisap rokok berkotak – kotak dengan alasan untuk meredakan tekanan? that's not the rite method bro~

            Itu tidak perlu kerana ia bakal memudaratkan diri korang. 
Meh aku share sikit pasal diatas ni..

-          Cuba fahami putus cinta itu adalah perkara biasa. Ia bukan tanda akhir perjalanan hidup korang, life must go on bro/sis...^^

-          Berfikir dengan tenang dan berbicaralah dengan diri sendiri, renungkan dan ekspresi diri, bukan naik bas ekspress yer..

-          Berbicara dengan orang yang korang percaya. Minta pandangan mereka dan cara untuk menghilangkan rasa sedih, itu gunanya kengkawan..kan?? yang betul-betul 'kawan' la yer...

-          Keluar dengan teman lama. Ia mungkin dapat membuatkan korang tersenyum dan ketawa besar, hahaha....gelak sakan~ this method really work!! i already try it..^^

-          Jangan terlalu menyendiri atau melarikan diri daripada orang lain. Ia bukannya menyembuhkan tetapi boleh menimbulkan masalah baru.


-          Bersukan selain membuat tubuh segar dan meningkatkan stamina,tetapi terbukti dapat memperbaiki mood.

-          Jangan trauma atau putus asa kerana cinta itu menyenangkan dan mengasyikkan, seperti di awang-awangan kan?? tipu la kalau kate tak...

-          Bersyukurlah kerana korang pernah putus cinta berbanding dengan orang tidak pernah bercinta langsung. Jadikan ia pengalaman yang mendewasakan korang. ^^

Love not just end on altar, 
love 
won't die or disappear even we are die.


13 comments:

Pqa Mn :) said...

LOVE THIS ENTRY SO MUCH !
hehe..
yes experinces teach us !
bhahaha
btol ke eng aq..pqa blasah jer.. phm x?
xphm shout kt blog pqa t eh,,, t pqa translate,,hahahah
nwy dgn entry ni gk wt mood pqa ok lik.. huh.. betul gile ape yg dcoleteh uh ..
LIKE ;)

Pqa Mn :) said...

LOVE THIS ENTRY SO MUCH !
hehe..
yes experinces teach us !
bhahaha
btol ke eng aq..pqa blasah jer.. phm x?
xphm shout kt blog pqa t eh,,, t pqa translate,,hahahah
nwy dgn entry ni gk wt mood pqa ok lik.. huh.. betul gile ape yg dcoleteh uh ..
LIKE ;)

Pqa Mn :) said...
This comment has been removed by the author.
10jarijemari said...

thanx pqa~ =)

asilah afandi said...

sudah pon folo anda. do folo me back yahh

the c0lourfull m0nster said...

huhuhuhu..
cinte 2 mmg mnyakitkan..

EmanCloud said...

kembali kepada tujuan hidup.
kerana Allah Swt.=)

safarina adnan said...

mula2 clash tu mmg lah sedih...tp lama2 nnt ok lah...sabar:)

10jarijemari said...

betul3..^^

Enna Banana said...

yes ur right and every benda yang happened always have their own reason :)

Tuan Penasihat said...

biasa arr. mula mula pedih, sedih, moody, rasa dunia kelam.
hey, hidup mesti terus. ramai lagi yg sayang kat kita.
tuhan lebih mengetahui.

Kool Stuffs said...

tips yg berguna..
akan dipraktikkan kalau putus cinta..
harap2 tak la..huhu

Shaofie said...

setuju!! betul tuh. memang setuju sgt lah. hehe

jemputlah ke blog yea. jemput join contest!!!