Drop Here 1st~

Pasukan Elit

Kecil, Comel, dan Nakal


Ape la kena mengena tajuk kat atas ni yer?? hehe...ini merujuk mase aku dan kengkawan aku kecil-kecil dulu...


Pagi buta pukul 6am dah bangun tidur bangun nak ke sekolah. Naik la basikal capuk ke sekolah berjumpa cikgu tersayang cikgu fauziah, kat sekolah bukan belajar mane pun, main jer banyak, kerja sekolah mane la nak siap sangat, balik sekolah jer redah parit tangkap ikan puyu, haha~ cikgu ajar, terkebil-kebil mate tu, bajet masuk la dalam kepala otak..haha..kene soal, menggeletar kepala lutut,yela mahunya kene rotan..hehe, asal rehat jer mula la bertempiaran ke kantin berebut-rebut beli nasi lemak, tak pun mee 50sen dalam plastik tu...haha...kenangan~ dah kenyang, pergi main kejar-kejar tak pun polis entry...betul ke aku eja ni?? pedulikan~ janji bunyinyer same...hehe~ tp paling best main nyorok-nyorok...confirm tak jumpe...kenape?? aku nyorok kat kelas sampai loceng abis bunyi hehe....padan la sape yang jadi waktu tu...muahaha~ pas exam mula lah bawa mainan, digimon la,gameboy la, saidina, tak pun jutaria, paling tak boleh blah bawa walkman record dalam kelas pastu play balik...hahaha....


Tapi sekarang semua dah besar panjang. masing-masing dah masuk U...aku jer tak lepas, masuk politeknik jer..tp alhamdulillah dah lulus dengan jayanya...walaupun main-main time belaja..haha..3,4 hari lepas aku telah di invite masuk group SK Telok Gadong, UPSR 2001 oleh member sekelas aku ni Cik Afiza Suriyati. Ramai lah ak jumpe balik...ramai tak kenal pun...yang kelas lain la...kelas sendiri..aku kenal korang..haha...tak payah nak sorok pic tu, haha...mostly berjaya...ade yang masih sama, ada makin kurus,gemuk, cun, kiut..ouch~ haha...tapi so far belum lagi la aku jumpa yang dah berkahwin or bertunang. Kat group tu mula la bergosip-gosip..yelah lame tak jumpe, hampir 9 tahun ade kot....lame wei~ Gelak sakan aku..guling-guling..haha...skandal mase sekolah dulu terbongkar akhirnya setelah sekian lama menyembunyikan ia..haha...sory sape-sape yang terasa..^^ 


Anyway Hariz, Ali, Afiza, Hajar, Kak Yien...chating korang pagi ni berjaya membuat aku pecah perut..hehe...alangkah seronoknya bertemu kembali korang..^^


6 Elit


muka kanak-kanak ini semua berkerut...apa taknya tangkap gambar mase matahari terik...berkerut-kerutan la. Kalo hebat cari la aku yang mana satu...yang penting bukan yang berdiri la muahaha...^^
Credit to Cik Hajar mengupload pic ini di facebook ^^

3 comments:

cik said...

Afiza is here!!
sy sgt like post kali ini...
Sesuai ditonton utk semua lpisn masyrkt..
haha~

fatynadia said...

awak yang dua dari kanan, kan?

Shaofie said...

teringat zaman sekoah dulu. hehehe.