Drop Here 1st~

Super XXX

Mengenai Seks





Disini aku ingin berkongsi sikit pengetahuan pasal seks yang rata-rata korang hanya tau seks itu adalah tu jer ni jer...secara saintifiknya tidak...so enjoy ..^^


> Semasa melakukan hubungan asmara, rata-rata korang akan mengeluarkan 100 hingga 150 kalori. Maka tidak hairanlah kalau melakukan hubungan asmara termasuk dalam sukan yang menyeronokkan...sape kate sukan itu bosan?? mane ade...^^


> Korang nak buat hubungan kelamin pada awal pagi?? Hanya perlu tambahkan secangkir kopi pada menu sarapan anda. Menurut kajian secangkir kopi ini mampu meningkatkan motivasi korang untuk berasmara...^^


> Ejakulasi lelaki mempunyai kelajuan sekitar 45km/jam...laju weh~ kalah orang bawa basikal..^^


> Sepanjang hidupnya orang Amerika mempunyai 11 orang pasangan seks.


> Penelitian terhadap 290 pasangan di bawah 30 tahun menunjukkan suami yang tidak merokok akan melakukan hubungan kelamin dua kali lebih banyak...so..kepada perokok tegar..henti-hentilah hisap tu...haram hukumnya...banyak lagi korang leh hisap...^^


> Vibrator elektrik pertama kali diperkenalkan pada tahun 1840 dan digunakan doktor untuk merawat wanita yang terkena histeria...agak2 kalau anak gadis yang terkena histeria kat sekolah tu, guna kaedah ni menjadi tak??? hmm...^^


> Sepanjang hidup lelaki akan menghasilkan 170kg hingga 180kg sperma.


> Menurut The Journal Of Sex Research, para pasangan melaporkan biasanya mereka akan melakukan foreplay atau pemansan selama 11 hingga 13 minit.


> Salah besar sekiranya korang menganggap kehamilan boleh membunuh ghairah seks. Buktinya hampir separuh wanita hamil mengatakan yang keinginan melakukan hubungan kelamin mereka tetap sama malah lebih tinggi dari sebelum hamil...OMG ^^


> Mungkin korang pernah dengar perempuan mengambil masa 90 minit untuk 'panas' di atas ranjang. Aliran panas dari tubuh pasangan boleh menaikkan ghairah lebih cepat cukup hingga 11 hingga 12 minit sahaja.


> Lelaki pada umumnya melakukan pelbagai hal setelah mencapai orgasme. Diantaranya tidur berbual, merokok bagi perokok, pergi ke tandas atau terduduk layu. Hasil penelitian yang dilakukan disebuah institusi di Amerika Syarikat membuktikan bahawa kurang setengah dari lelaki yang biasanya tertidur setelah mencapai puncak dalam hubungan seks dengan pasangan. Selebihnya merasa kembali ghairah untuk mengulanginya semula.


> Lelaki dan perempuan sama terangsang melihat gambar seksi..ouch~ ^^




semua maklumat ini diambil dari majalah maskulin 2009

3 comments:

Norasiah Nasir said...

Dasyatnyerrrrr.... TQ sharing..

~ch@wi~ said...

wahh..si redha boleh jd cikgu pendidikan seks la...hahaha

Leya Omar said...

hahaha.. ko sgt detail! ;)