Drop Here 1st~

Lawak : Bos Pintu Garaj Terbuka

Assalamualaikum w.b.t
Wuuaaarrrgghh!!! oppss!! terlebih sudah...haha...pagi ini aku bangun agak awal la juga pukul 9 pagi...haha..awal ker?? yela malam tadi tidur agak lewat sikit..lama dah tak tidur lewat akibatnya bangun pun lewat la...

orait!! pada pagi yang barakah ini mari kita baca satu kisah yang menggelikan hati aku...
guys!! korang wajib baca ini...
haha...
jom!!

Alkisah ada seorang lelaki yg berusia lewat 50an dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat yang besar di KL… Pada suatu early morning tu.. Boss ini memanggil la dia punya seketeri masuk ke pejabatnya..seperti biasa.. seketerinya pun masuklah…

Tolong buatkan saya surat untuk kita punya client..

Si Boss ini pun mula la cakap dia punya mukadimahnya.. biasa la Boss.. malas nak tulis..cakap punya cakap.. Boss ni pun bangun.. dan berjalan-jalan pusing-pusing meja sambil tangan masuk dlm poket seluar.. 10 minit kemudian acara mengarang ayat pun habis.. si seketeri pun mula bersuara..

Seketeri: Boss.. pagi tadikan.. masa saya nak datang ke pejabat..saya nampak pintu garaj boss terbuka..

Boss: (dalam keadaan kelam kabut) ye ke.. tak per, nanti saya call rumah..terima kasih..

Si seketeri pun blah balik ke meja dia..dan si Boss pun call rumah dia tanya wife dia..

Boss: Yang tolong tengokkan garaj rumah kita..pintu dia terbuka la..

Bini: Taklah bang..baru tadi I tengok ..mana ada terbuka..

Boss: Iye..terbuka..cuba pergi tengok sekejap.

Bini: Tidakkkkk, tertutup…saya tahu la bang.

Boss: Pergi lah tengok..kalau tak terbuka macam mana orang boleh nampak??

Bini: Okay lah.. okay lah.

Setelah setengah jam kemudia.. masa Boss ni tengah rilek-rilek..baru dia perasan yang zip seluar dia terbuka..(dah memang perangai dia tak suka pakai underware).. maka nampaklah…mengelabahlah si Boss ni memikirkan macam mana nak cover malu kat seketeri dia tu..

Boss: Errr… tadi pagi masa you nampak garaj I terbuka.. ada tak you nampak BMW kat dlm tu?

Seketeri: Tak.. yg I nampak cuma ada MINI COOPER dengan dua tayar depannya pancit!!!!!!

hahaha~

p/s: wear your underwear!!!

~10jarijemari menari-nari kegelian~

3 comments:

Norasiah Nasir said...

ha.ha.ha..x tahan nak gelakkk..tayar pancittt..hahahahahaa..

||♥CuyA♥|| said...

hahahahha...lawak tak hingat punyer....:D

MEOW-MEOW said...

haha!! lawak btol la~ XD XD