Drop Here 1st~

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar kalian semua?? macam mana hari korang hari ini?? ok ke tak ok?? tak?? memang ada yang tak ok la tu,haha..., well bg aku, hari ini dan hari esok adalah hari yang amat aku bahagia, sebab apa?? haha..sebab besok adalah  
hari perkahwinan aku!! Hari aku akan menjadi raja sehari WOW!!
sekadar hiasan





Teett!!
salah,sebabnya pada hari sabtu dan hari ahad adalah hari aku bercuti dari bekerja. hahaha...^^

En. 10jarijemari sudah bekerja?? Ya sekarang aku telah pun bekerja. Sebab tu kalau korang perasan last entry aku berkenaan pasal penampar tu lama jer kat situ kan??tak  berubah-ubah, sebab aku dah bekerja, thats why aku jarang on9 dan berkecimpung dalam dunia blog ini, huhu...bz la katakan, tak ada  masa untuk semua ini. Lagipun tempat kerja baru, baru nak sesuaikan diri dalam alam pekerjaan semula, mengambil masa sedikit lorh~

So kepada mereka yang menunggu-nunggu entry aku tu,(macam la ada orang nak baca blog ko ni,teett!) sory lah, sekarang baru ada masa nak menulis blog ini semula..huhu...
tapi mungkin tidak sekerap macam dulu la, maybe aku update pada hari aku cuti jer kot.

Well korang kat luar sana mesti nak tahu apalah kerja aku ni kan?? tak nak?? ada aku kesah?? haha..jangan marah, hanya gurauan..^^

aku sebenarnya bekerja disebuah syarikat ternama iaitu Honda Automobile sebagai designer model terbaru kereta mereka. Hebat kan?? Mesti korang tak percaya punya...

Tak payah percaya pun!! sebab aku tipu jer..haha...

Aku sebenarnya bekerja di Canon Opto Malaysia Sdn Bhd. tahu?? kalau tak tahu kompeni ni tak apa tapi kalau tak tahu atau tak pernah dengar nama Canon ni, nampak sangat korang tak pernah begambar sepanjang hidup korang kan??

Canon Opto ini sebenarnya merupakan sebuah syarikat yang paling awal yang bukan membuat meriam tetapi mereka membuat kamera. Dari DSLR hinggalah ke Digital Camera, dari  raw material hinggalah ia menjadi sebuah kamera yang berkualiti tinggi. Tapi di Malaysia kita ni tempat yang aku bekerja ini
hanyalah membuat kamera digital dan lens kepada DSLR. Dulu ada buat videocam tapi sekarang dah tak ada, tak tahu kenapa.

Disini aku bekerja sebagai Engineering Assistant bukan Engineer Assistant ok?? ada perbezaan antara 2 tu. Apa beza dia??  pergi tanya engineer tak pun google jer..haha..malas punya kes dalam department Production Engineering 2 a.k.a PNE2

Aku agak bertuah sebab dapat department ni, sebab apa?? sebab aku telah ditempatkan dalam satu group yang sangat best, alhamdulillah...
mulanya agak kekok sikit sebab aku ni kan pemalu, haha...sangat la, mereka-mereka ni semua lebih tua dari aku kira abang-abang dan kakak- kakak aku gak la
so aku agak payah nak sesuai kan diri dengan mereka yang tidak sebaya dengan aku ini...huhu..well maybe it takes time..

Walaupun bidang kerja ini agak lari sikit dari bidang yang aku belajar iaitu Mekanikal Engineering, aku tak berapa nak kisah pun
sebab apa?? sebab aku ada group yang sangat best yang tidak lokek untuk berkongsi ilmu mereka dengan aku yang agak jahil dalam bab-bab bidang elektrik dan elektronik ni. Kena banyak belajar la aku nampaknya.

Well ni adalah sedikit sebanyak pasal aku punya kerja, kalau korang rasa nak tahu lagi pasal kerja aku ni, bagtahu aku (macam la ada orang nak baca ko punya blog ni dude),
akan aku cerita lagi, ok!!

sekian!
~10jarijemari menari-nari kegirangan cuti~

4 comments:

missSenget said...

wah2....tahniah..

nnt 1st gaji leh laa blnja.. ekeke.. :p

fatynadia said...

laaa. ingatkan betul la kerja sebagai designer. baru ingat nak suruh design handbag n kasut. hihi, eh design kereta keeeeee? :p

anyways, selamat berkerja la noh. muga muga diberkati pekerjaanmu di sana. Amin

RIAN said...

malas la nak google pbezaan antare dua tu. haha,

10jarijemari said...

miss senget~ haha...boleh2...

Fatyn~haha...designer beg ek?? memang beg tu jadi macam kete la nanti..

rian~ malas?? saya pun malas nak google untuk anda..haha~