Drop Here 1st~

The Warriors Way

Assassins, Hero and Legend



Kat sini aku nak cerita sikit pasal movie yang terbaru aku baru tengok The Warriors Way. The Warriors Way ni mengisahkan tentang seorang pahlawan ala-ala samurai gitu yang bernama Yang (Jang Dong-gun) yang mendapat arahan untuk membunuh seorang bayi, musuh terakhir puak dia. Akibat melihat muka baby yang comel itu...dan sengal-sengal sikit,haha... dia pun tak sanggup dan membatalkan misi tersebut dan lari ke suatu pekan kecil di America dan berjumpa dengan Lynne (Kate Bosworth) heroinye. Semasa kehidupan di pekan itu dia terpaksa berhadapan dengan musuh pekan itu iatu Colonel (Danny Huston) juga tok guru dia a.k.a yang memberi arahan membunuh musuh terakhir itu.
Maka bermulalah peperangan~


Aku suka movie ni sebab ade unsur pedang dan pistol dan plus mengarut sikit..haha...tapi stil logik lagi yer adik-adik. CGI cite ni memang best, paling best time konco-konco tok guru dia datang....datang dari langit kot...memang menipu tapi style..hehe...ader scene ala-ala matrix..elak peluru, potong pistol, pergerakan peluru yang slow...memang koool~ bercampur lak dengan cantas mencantas orang....urrgghh~ terpancut darah sana sini...


So...ramai- ramailah pergi menyaksikannya ^^


Duration : 100 minutes


sini aku sediakan sedikit screenshot...





yo~ saya datang nak cantas kepala korang...prepare!!


tanpa henti cantasanya

time ni memang style giler...mamat-mamat pakai topi sawah melompat untuk mencantas para pesawah barat...
Zasss!!

3 comments:

kai azmier said...

cerita baru kew ne?? macam besh jek.. =)

Hannan Al-Qudsey said...

mmg best cte ni.. mula ingat cam lawak je..tp aksi dia mmg KELAS la.. i suke tang dia men pedang sumer mati serentak.. HEBAT kn ! tgk jgn xtgk..baby tu mmg gile cute .HAHA :)

10jarijemari said...

tau xper...sampaikan kapel sebelah saya sibuk berceritakan tentang anak...mereka mahukan anak bila melihat baby tu??? OMG ^^