Drop Here 1st~

Blog Tutorial : Website Menyediakan Template Blog

Senarai Website Menyediakan Template Blog


Kalau anda rasa-rasa template blog korang tak cool or kureng pada pandangan korang. Kat sini aku ade sediakan beberapa senarai website yang menawarkan pilihan template yang menarik. Korang boleh la tukar ye, tapi nasihat aku kalau nak tukar tu biarlah yang 'ringan-ringan' sikit. Cepat page blog korang nak loading dan melancarkan pelawat-pelawat yang datang bertandang ke blog korang. Blog aku ni pon pakai template biasa je, janji isi dia. Kalau isi buruk kulit pun buruk kan?? ^^





Antara senarai web yang menyediakan template blog:


http://blogger-templates.blogspot.com


http://blogskins.com 



http://blogtemplate4u.com



http://btemplates.com


http://finalsense.com/services/blog_templates


http://free-blogger-template-layout.blogspot.com


http://freeblogtemplatess.blogspot.com


http://freetemplates.blogspot.com 


http://garcya.us/blog/free-templates



http://templatesparanovoblogger.blogspot.com


http://the-blogger-templates.com


http://themes.BlogFlux.com



http://www.allblogtools.com/category/blogger-templates


http://www.bloganol.com 


http://www.blogcrowds.com 


http://www.blogfashions.com



http://www.eblogtemplates.com 


http://www.flashmo.com 


http://www.idwebtemplate.com


http://www.isnaini.com/blogger-templates


http://www.ourblogtemplates.com 



http://www.problogger.net/archives/2006/05/31


http://www.pyzam.com/bloggertemplates 


http://www.themza.com/moodle


http://www.webdesignmo.com/blog



www.blogcrowds.com/resources/blogger_template.php


www.BloggerBlogTemplates.blogspot.com


www.bloggerbuster.com



www.Blogger-Templates.blogspot.com


www.jackbook.com/category/blogger-templates-gallery


Cukup?? tak cukup gak, pergi cari kat Encik google dan Puan Yahoo...^^
...




p/s: kalau korang ada template blog yang menarik, kongsi-kongsi la ok?? ^^

3 comments:

HaniffHarunHanafi said...

ouh! sungguh berguna...
mmg dlm plan nk cari template.
trima kaseh tuan blog. (:

10jarijemari said...

hanif~ sama2..gembira dapat membantu..^^

kai azmier said...

cukup cekgu! haha