Drop Here 1st~

Perempuan Suka Usha Lelaki??

Assalamualaikum w.b.t

Selalunya lelaki memang suka sangat usha perempuan, yelah perempuan ni kan dah dijadikan sebaik-baik perhiasan di dunia ini, bagilah macam mana pun perempuan tu, yang simple ke, yang bertutup litup ke, memang lelaki akan usha punya, yang seksi? lagilah..memang xlepas mate memandang.. ala lelaki kat luar sane tu toksah nk cover la...silap-silap korang pun basah gak kan tengok awek-awek berdahi licin..

tapi sini aku taknak cite laki usah perempuan tp nak cite sikit pasal perempuan yang usha laki lak, ape yang dorang si gades-gades ni suka sangat usha.

Kekemasan


So far ape yang aku tgk perempuan ni memang mementingkan kekemasan, first impression kan, kalo first time pun tgk dh semak kepala, memang tak la nk layan kan, kadang tu tak hensem pun mamat ni, tp disebabkan kekemasan pakaian die, teratur je, well, boleh bg chance la kot.

Kesadoan



Sekarang ni memang tak dinafikan ramai rata - rata lelaki menginginkan badan yang sado, well perempuan pun nk gak ade abe-abe yang sado ni disisi mereka almaklum abang sado ni mesti selalu bersenam selalu berpeluh, kalo tgk mau basah kerang-kerang awek kat luar sane, satu lg perempuan akan lebih secure,kot...yelah sado = tough = orang pun gerun nk kacau awek ko tuh, tapi kalo pengecut gak,potong biji bg anjing la.

Kebijaksanaan


Ni satu perkara yang kalo perempuan bijak die akan pilih abam - abam yang bijak pandai. Kalo pandai ni macam - macam yang die buat pasti kita akan kagum, yelah ape yang dibuatnye tidak salah, keputusan yang dibuatnye pasti tepat. Lelaki yang bijak adalah lelaki yang boleh handle awek-awek die dengan bijak.

Keseronokkan


Perempuan paling suka lelaki  yang pandai buat dorang gelak, walaupun kadang - kadang tu aku dengar ade mamat ni buat lawak, alahai ak rase macam bodoh je lawak tu, nk gelak pun macam nk menangis ade la, tp tgk awek die gelak terbahak- bahak sampai nk cirit berguling-guling mintak penampar silap-silap basah sekali ape. Perempuan suka orang yang boleh die gelak sampai basah, maksud aku happy okey

Kekayaan


Ha ini paling power, walaupun kadang-kadang tu ko tak hensem,ko serabut, ko sengal-sengal ubi tp kalo bab ni ko ade, no hal bro, sape-sape mostly mesti ko leh tackle punya. Perempuan yang tgk benda ni ade dua perkara, sama ada nk kikis atau sebagai perancangan masa hadapan yang cerah. Orang kate duit bukan segala-galanya, tp cube bagitau aku sape yang muram bila diberi hadiah lamborghini elemento?? kalo ade please aku nak jumpe.

Penjelasan atas ni aku buat berdasarkan ape yang aku nampak dan alami, ade je perempuan yang tgk dari aspek lain, just pandangan aku jer.


2 comments:

Miss Yana said...

haha..itu betul..

Abe Kie said...

Assalamualaikum. Terima kasih kerana memberikan URL kpd Abe Kie di Kelab Blogger Ben Ashaari. Jadi Abe Kie dtg sini untuk follow blog awak. Jemput terjah blog Abe Kie bila ada masa.